· 

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΩΡΩΝ "ΕΙΛΕΙΘΥΙΑ" ΣΤΟΝ ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ!

Πάνω από 500 ξύλινα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια μοίρασε στα παιδιά του δήμου μας (και στα παιδιά του δημοτικού μας εννοείται), η δική μας εικαστικός Μαρια Καλογιαννάκη σε συνεργασία με τη Νίκη Παπαδάκη από το κατάστημα δώρων ΕΙΛΕΊΘΥΙΑ στον Τσούτσουρο και πολλούς εθελοντές, σε μια προσπάθεια συμβολική, μιας και, ειδικά τα παιδιά, περνούν δύσκολους μήνες ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό του Αρκαλοχωρίου.

Μια προσφορά για την οποία η Μαρία δούλεψε πάνω από 2 μήνες με την βοήθεια εθελοντών και φίλων της.

Οι κατασκευές αυτές, όπως μας ειπε η Μαρια, απαιτούσαν πολύ χρόνο και κόπο για να γίνουν, με την ίδια να λέει πως: «η κούραση και η αγωνία να ετοιμαστούν όλα στην ώρα τους, ήταν κάποιες φορές έντονη. Η δύναμη της προσφοράς, όμως μας έκανε να τα ξεχάσουμε όλα και να έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στον στόχο μας. Αν δεν ήταν βέβαια και οι υπόλοιπες φίλες μας για να μας βοηθήσουν δεν θα τα είχαμε καταφέρει τόσο καλά. Σκοπός μας ήταν το χαμόγελο των παιδιών μας! Αυτό το καθαρό χαμόγελο που όταν το αντικρίζεις σου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσεις, να οραματιστείς και να ελπίσεις ότι δεν μπορεί παρά να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο παρ’ όλες τις πρόσφατες δοκιμασίες του τόπου μας.  Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως νοιώσαμε όταν επισκεφτήκαμε τα σχολεία και αντίκρισα αυτά τα ματάκια να με κοιτάζουν και αυτό το γλυκό γελάκι τους όταν ψιθύριζαν το "ευχαριστούμε"», λέει η Μαρία Καλογιαννάκη, περιγράφοντας το πώς πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν και στην συνέχεια να προσφέρουν στους μικρούς μαθητές τα γούρια αυτά"

Τα ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΙΝΙΑ ακολούθησαν τη Μαρία και την Νίκη στο μοίρασμα των δώρων στα σχολεία του δήμου και αποτύπωσαν τρυφερές στιγμές με τα παιδιά.

Συγχαρητήρια στη Μαρια, στην Νίκη και σε όλους όσους βοήθησαν στην προσπάθεια! 





Οι κατασκευές αυτές, όπως τόνισε η δημιουργός τους Μαρία Καλογιαννάκη, απαιτούσαν πολύ χρόνο και κόπο για να γίνουν, με την ίδια να λέει πως: «η κούραση και η αγωνία να ετοιμαστούν όλα στην ώρα τους, ήταν κάποιες φορές έντονη. Η δύναμη της προσφοράς, όμως μας έκανε να τα ξεχάσουμε όλα και να έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στον στόχο μας. Αν δεν ήταν βέβαια και οι υπόλοιπες φίλες μας για να μας βοηθήσουν δεν θα τα είχαμε καταφέρει τόσο καλά. Σκοπός μας ήταν το χαμόγελο των παιδιών μας! Αυτό το καθαρό χαμόγελο που όταν το αντικρίζεις σου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσεις, να οραματιστείς και να ελπίσεις ότι δεν μπορεί παρά να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο παρ’ όλες τις πρόσφατες δοκιμασίες του τόπου μας.  Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως νοιώσαμε όταν επισκεφτήκαμε τα σχολεία και αντίκρισα αυτά τα ματάκια να με κοιτάζουν και αυτό το γλυκό γελάκι τους όταν ψιθύριζαν το "ευχαριστούμε"», λέει η Μαρία Καλογιαννάκη, περιγράφοντας το πώς πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν και στην συνέχεια να προσφέρουν στους μικρούς μαθητές τα γούρια αυτά.