· 

Π.Σ.ΣΚΙΝΙΑ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΛΑΘΗ

Αναστάτωση προκάλεσε η τελευταία ανάρτηση του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκινιά Δημήτρη Καρτσάκη στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook σχετικά με τη συμμετοχή του συλλόγου στον έρανο αγάπης για τους πυρόπληκτους που διοργανώνει ο παπάς της ενορίας μας πατήρ Μιχάλης σε συνεργασία με τον πρόεδρο Νικήτα Ζαμπουλάκη.

 

Πριν 4-5 μέρες ο παπά Μιχάλης ενημέρωσε μέσω διαδικτύου πως ξεκινάει μια προσπάθεια συλλογής τροφίμων και άλλων αναγκαίων για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας αγαθών.

Η ανταπόκριση ήταν (και συνεχίζει να είναι) πολύ μεγάλη. 

Ύστερα από επικοινωνία που είχα σήμερα με τον παπά Μιχάλη, έχουν συγκεντρωθεί 70 κούτες διάφορα πράγματα και άλλες 30 περίπου βρίσκονται στο Ηράκλειο και εκκρεμεί η μεταφορά τους στο χωριό μας.

Πραγματικά οι συγχωριανοί μας ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δείχνοντας σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τους βορειοευβοιώτες, την ανθρωπιά τους, την συμπόνια και το ομορφότερο κομμάτι της καρδιάς τους.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο τόσα πράγματα να τα μαζέψεις από τα σπίτια, να τα ξεδιαλέξεις, να τα τακτοποιήσεις, να τα πακετάρεις. Και κάποιοι άνθρωποι αφιέρωσαν πολύ χρόνο και κόπο για να το κάνουν. Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες, πρέπει να γίνει μια αναφορά και στον Γιάννη Προεστάκη, όπως και στον Μανώλη Γαλανάκη της Καλλιρώς... Καθώς και σε όλα τα μέλη της επιτροπής και απλό κόσμο που λίγο ή πολύ στήριξαν την προσπάθεια. 

 

Χθες αργά το βράδυ, ο πρόεδρος του Π.Σ.Σκινιά Δημήτρης Καρτσάκης, βγάζει ανακοίνωση στην οποία, με ιδιαιτέρως πονηρό τρόπο, ενημερώνει τους χωριανούς πως συνδράμει στην προσπάθεια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και καλεί τον κόσμο να συγκεντρώσει πράγματα.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πουθενά ο παπά Μιχάλης ή ο πρόεδρος Νικήτας Ζαμπουλάκης.

 

Και ερωτώ:

Γιατί ο κ. Καρτσάκης  με αυτόν τον τρόπο (που δεν θα ήθελα να τον χαρακτηρίσω αυτή τη στιγμή) καπελώνει μια προσπάθεια τόσων ανθρώπων ενώ δεν έχει καμία συμμετοχή σε αυτή με φυσική ή υλική παρουσία (πλην από 2 κούτες με διάφορα πράγματα που αγόρασε με χρήματα του Συλλόγου, δλδ, των χωριανών,  από τα δύο σούπερ μάρκετ του χωριού)

Πώς ανακοινώνει ότι συνδράμει σε μια προσπάθεια χωρίς να έχει οριστεί κάποιος από το ΔΣ του Πολιτιστικού (αφού ο ίδιος είναι τραυματισμένος και δεν μπορεί να έρθει προς το παρόν από τα Χανιά, ακυρώνοντας  και τις εκλογές-αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα το οποίο θα το σχολιάσουμε σε επόμενο άρθρο) κάποιος υπεύθυνος συντονισμού, ή ένας χώρος συγκέντρωσης πραγμάτων για τον Πολιτιστικό;

 

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Και κάποια στιγμή θα επανέλθουμε προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το τί ακριβώς συμβαίνει στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας. Άλλωστε τα ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΙΝΙΑ και εγώ προσωπικά θα παρευρεθώ στην συνέλευση των εκλογών (όταν αποφασίσει ο κ. Καρτσάκης να τις κάνει) και θα τα πούμε όλα αναλυτικά. 

Προσωπικά το μόνο που με λυπεί σε αυτή ην ιστορία είναι πως η αγωνία του για προσωπική και μόνο προβολή άφησε πίσω το υπόλοιπο ΔΣ που παροπλίστηκε και αποδυναμώθηκε, χωρίς να έχει λόγο σχεδόν σε καμία απόφαση. Κρίμα γιατί υπάρχουν παιδιά και χωριανοί που θα μπορούσαν να προσφέρουν εξαιρετικά πράγματα στο χωριό. 

 

Όμως είναι απαράδεκτο ένας πρόεδρος Συλλόγου να καπηλεύεται την προσπάθεια δύο ανθρώπων, οι οποίοι τυγχάνει να είναι ο παπάς και ο πρόεδρος, προκειμένου να προβληθεί προσωπικά.

 

Θα μπορούσε ο κ. Καρτσάκης, ως όφειλε, να πει ένα μπράβο σε όλο το χωριό για αυτή την μεγαλειώδη (για τα δεδομένα ενός μικρού τόπου) προσπάθεια και να ανακοινώσει πως από τη μεριά του την στηρίζει. Όχι ότι συνδράμει κιόλας...

 

Λυπάμαι κ. Καρτσάκη, ήρθατε δεύτερος!