· 

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κ. ΤΣΙΚΑΛΑΣ: Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ... ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΣΚΙΝΙΑ!

γράφει η Νάντυ Παπαμήτσου

 

Τις δύσκολες μέρες του καλοκαιριού (τότε που η επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιών χτυπάει "κόκκινο") και επί 24ώρου βάσεως, θα σταθμεύει και αν χρειάζεται θα διανυκτερεύει, πυροσβεστικό όχημα στο Σκινιά, σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου πυραγού Γεωργίου Τσικαλά στην εφημερίδα μας.

Τα ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΙΝΙΑ, επικοινώνησαν με τον διοικητή κ. Τσικαλά και ενημερώθηκαν με περισσότερες λεπτομέρειες για την είδηση που κυκλοφόρησε στο χωριό μας τα τελευταία24ωρα.

 

Η απόφαση αυτή λήφθηκε από την υπηρεσία στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας που γίνεται από πλευρά της, προκειμένου να βρεθούν χώροι, για να φιλοξενούν τους άντρες της πυροσβεστικής που είναι βάρδια τις επικίνδυνες μέρες για εκδήλωση πυρκαγιών και που τις περισσότερες φορές, τα ωράριά τους είναι εξαντλητικά.

 

Για τον σκοπό αυτό, αποφασίστηκε ο χώρος που θα φιλοξενεί τους πυροσβέστες μας, να είναι κατά πάσα πιθανότητα, το κοινοτικό μας κατάστημα (παλιό Δημαρχείο), στο οποίο θα γίνουν και κάποιες μικρές αλλαγές στη διαρρύθμιση. 

 

Χαρά μας μεγάλη που τα παιδιά-αφανείς ήρωες του καλοκαιριού (και όχι μόνο) θα βρίσκονται στο χωριό μας και σίγουρα όλη η περιφέρεια θα αισθάνεται πιο ασφαλής!