ΣΕ ΣΚΙΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΜΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Στον Σκινιά και στο Δεμάτι βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης προκειμένου να ενημερωθεί από τους τοπικούς προέδρους των κοινοτήτων για τα θέματα που απασχολούν τα χωριά τους.

Ο Δήμαρχος, ύστερα και από τη χαλάρωση των μέτρων κατά του covid19, φαίνεται αποφασισμένος να επισκεφτεί όλα τα χωριά του δήμου για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα πεπραγμένα του δήμου από τους ίδιους τους δημότες του αλλά και για προβλήματα που χρήζουν λύσης.

 

Στο Δεμάτι, ο πρόεδρος Γιώργος Φτυλάκης ενημέρωσε τον Δήμαρχο για πολλά θέματα που αφορούν στο χωριό του, με πρώτα εκείνα του φράγματος Δεματίου και της ενετικής γέφυρας του Αναποδάρη.

Όσον αφορά το φράγμα, συζητήθηκε ο τρόπος που μπορεί να εξασφαλίσει την αποθήκευση 50-60 χιλιάδων κυβικών επιπλέον, ενώ για την ενετική γέφυρα, κρίνεται επιτακτική η συντήρηση και η ανάδειξή της.

ΝΑ τονίσουμε πως η γέφυρα του Δεματίου αποτελεί την μεγαλύτερη ενετική γέφυρα της Κρήτης και χρονολογείται στα μέσα του 13ου αιώνα ή και λίγο αργότερα. Έχει τέσσερα ημικυκλικά τόξα με στηθαία και μυτερούς προβόλους που μετριάζουν την ένταση του νερού. Ο δρόμος που περνάει από πάνω του είναι σχεδόν επίπεδος και είναι καλυμμένος από καλντερίμι με ποταμίσιες πέτρες.

Ο δήμαρχος είδε επί τόπου και αγροτικούς δρόμους που χρειάζονται άμεση παρέμβαση.

 

Στη συνέχεια ο δήμαρχος βρέθηκε στο χωριό μας, στον Σκινιά με τον πρόεδρο της Κοινότητας Νικήτα Ζαμπουλάκη και τον Στέλιο Ζαμπουλάκη.

Συζητήθηκε η ενίσχυση του φράγματος και διάφορα προβλήματα του χωριού μας, ενώ στη συνέχεια ο δήμαρχος επισκέφτηκε τα μαγαζιά του κέντρου.