· 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΙΝΟΦΑΡΑΓΓΟ

Έφτασε στο χωριό μας το νέο ΣΚΙΝΟΦΑΡΑΓΓΟ!

 

Το πρώτο τεύχος της ανανεωμένης εφημερίδας του Σκινιά εκδόθηκε υπό την Διεύθυνση και την επιμέλεια του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκινιά Δημήτρη Καρτσάκη.

Είναι μια αρκετά αξιόλογη προσπάθεια, φανερά ανανεωμένη, απαλλαγμένη από εκείνα τα ιστορικά άρθρα (τα οποία πολλές φορές εμπεριείχαν προσωπικές απόψεις των συντακτών με αποτέλεσμα η ιστορική αλήθεια να μην διατυπώνεται αντικειμενικά) και άρθρα που δεν αφορούσαν και άμεσα το χωριό και την περιφέρειά μας.

 

Δροσερή, χαρούμενη με όμορφα χρώματα και με μικρά λαθάκια που σιγά σιγά πιστεύω ότι θα διορθωθούν...

 

Η προσωπική δουλειά του προέδρου είναι εμφανής κυρίως στην αισθητική του φύλλου, ενός στοιχείου που είναι καινούργιο και προσωπικά μου έλειπε.

 

Όσον αφορά στην ύλη του δύο μικρές παρατηρήσεις...

 

Στη συνέντευξη του προέδρου του κοινοτικού διαμερίσματος Νικήτα Ζαμπουλάκη, ΔΕΝ διευκρινίστηκε πως η συγκεκριμένη συνέντευξη δόθηκε για την ηλεκτρονική εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΙΝΙΑ και οτι το ΣΚΙΝΟΦΑΡΑΓΓΟ την αναδημοσιεύει.

Όσο για την "επιμέλεια της Νάντυς Παπαμήτσου"... και αυτό είναι ένα μικρό λάθος. Στην Νάντυ Παπαμήτσου δόθηκε η συνέντευξη (και φυσικά την επιμελήθηκε μετά)...

Επιμέλεια στην έντυπη δημοσιογραφία σημαίνει παίρνω υλικό, στοιχεία, πληροφορίες και το επιμελούμαι, συνήθως χωρίς να το έχω γράψει εγώ.

Όταν έχουμε λοιπόν ένα προϊόν γραμμένο από εμάς, γεννημένο από εμάς τότε λέμε... "Γράφει ο/η........" ή αν πρόκειται για συνέντευξη "Συνέντευξη στον/στην.............."

 

Η δεύτερη παρατήρηση μου είναι η εξής και αφορά το ίδιο κείμενο.

Όταν έχουμε ενότητα ΠΡΟΣΩΠΑ και φιλοξενούμε συνεντεύξεις ή αφιερώματα, δεν νοείται να μην βάζουμε τη φωτογραφία των προσώπων που φιλοξενούμε. Έστω μια μικρή... κάτι... ένας άνθρωπος μας μιλάει και οφείλουμε να δείξουμε το πρόσωπό του...

 

 

Εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο νέο ΣΚΙΝΟΦΑΡΑΓΓΟ και με το καλό το επόμενο τεύχος...