Η ΠΡΩΤΗ ΠΙΣΤΑ MOTOCROSS ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ!

 

Οι εικόνες αυτές δεν είναι από κάποια πίστα μότο κρος του εξωτερικού αλλά από την πρώτη πίστα μότο κρος στην Κρήτη που υπάρχει στο Αρκαλοχώρι. Η πίστα είχε κατασκευαστεί πριν από περίπου 15 χρόνια όμως είχε μείνει σε αχρηστία. Η δημοτική αρχή Μινώα Πεδιάδας έκανε όλες τις απαραίτητες εργασίες και πριν από μερικές μέρες, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκαν εκεί για να έχουν μία πρώτη επαφή με την πίστα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μανόλη Φραγκάκη, υπάρχει δέσμευση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για την εκπόνηση μίας μελέτης που απαιτείται, ώστε να μπορέσουν να γίνουν παρεμβάσεις για να μπορεί στο μέλλον η πίστα να φιλοξενεί αγώνες πανελληνίου επιπέδου.

 

Οι λάτρεις του μότο κρος στην Κρήτη είναι δεκάδες και ήδη στο δήμο έχουν δεχτεί μηνύματα από όλη την Κρήτη για τις δυνατότητες της πίστας αλλά και το πως μπορεί κάποιος να κάνει χρήση. Βασικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι το καλοκαίρι, αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση με την πανδημία, να γίνει ο πρώτος αγώνας με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

πηγή: creta24.gr