ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ: ΜΕΙΩΣΗ 40% ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ

Εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας η ρύθμιση οφειλών των μισθωτών των σχολικών κυλικείων, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2019-2020 έως 12 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη τα 100 ευρώ και πρώτη καταβολή ένα μήνα μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης όρισε ποσοστό μείωσης 40% των καταβλητέων μισθωμάτων για το τρέχον σχολικό έτος (2020-2021).

Στον διακανονισμό δεν περιλαμβάνονται οφειλές προηγούμενων ετών ενώ άλλοι τυχόν διακανονισμοί που έχουν συμφωνηθεί μέσω των Σχολικών Επιτροπών για το 2019-2020 παύουν να ισχύουν.

 

Μετά τη λήξη του σχολικού έτους και εφόσον δεν υπάρξει νεότερη διάταξη ως αναφορά στις μειώσεις, τα μισθώματα θα επανέλθουν στα σημερινά επίπεδα.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Μανώλη Φραγκάκη «η δημοτική αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, αξιοποιώντας το εν ισχύ θεσμικό πλαίσιο, βρίσκεται δίπλα στους επαγγελματίες του κλάδου των σχολικών κυλικείων υιοθετώντας μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης τους προκειμένου να τους βοηθήσει έμπρακτα στον καθημερινό αγώνα που δίνουν για να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία στον κλάδο τους.»