· 

ΣΚΙΝΙΑΣ: Ο ΣΚΙΝΙΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Η προσπάθεια έγινε!

Ο Γιώργος Γλυκοκόκαλος, η Αγάπη Παπαμήτσου, ο Παναγιώτης Περογιαννάκης και ο Ηρακλής Ζαμπουλάκης, με τον συντονισμό της δημοσιογράφου Νάντυς Παπαμήτσου, γέμισαν χθες με νότες και μελωδίες το Facebook!

Mια ιδέα που ξαφνικά "κατέβηκε" και μπήκε στο μυαλό της Νάντυς και σε λίγε μέρες πήρε σάρκα και οστά... Έτσι χθες, με βάση το ραδιοφωνικό στούντιο του albedo14 στον Σκινιά, ξεκίνησε ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα, που είχε βέβαια αρκετές δυσκολίες τεχνικές την ώρα του ζωντανού, αλλά που τελικά βγήκε εις πέρας γιατί υπήρχε κέφι, ζωντάνια και καλή θέληση!

Τη γιορτή ξεκίνησε με τα κάλαντα που μας είπε με τη λύρα του ο Γιώργος Γλυκοκόκαλος και συνέχισε η σοπράνο Αγάπη Παπαμήτσου με υπέροχα χριστουγεννιάτικα και έντεχνα ελληνικά τραγούδια.

Τη σκυτάλη πήρε ο Παναγιώτης Περογιαννάκης που με τη μελωδική του φωνή και την κιθάρα του ερμήνευσε ποτ πουρί από νέα και παλιά ελληνικά τραγούδια. Ακολούθησε ο συγχωριανός μας Ηρακλής Ζαμπουλάκης και που  έκλεισε το πρόγραμμα με ελληνικά αγαπημένα τραγούδια.

Την ώρα του Ηρακλή βέβαια, η ανταπόκριση από τους συγχωριανούς μας ήταν μεγάλη με πολλές ευχές, συγχαρητήρια και προτροπές να επαναληφθεί η προσπάθεια.

Δυστυχώς ο Κώστας Χαρδαβέλλας με τον οποίο η Νάντυ είχε συνεργαστεί πάνω από μια δεκαετία στο παρελθόν και με τον οποίο διατηρούν άριστες σχέσεις, αν και έγινε η προσπάθεια, δεν μπόρεσε να συμμετέχει, λόγω κακής σύνδεσης, αφού ήταν στο ραδιόφωνο και δεν άκουγε καλά.

Όλοι οι καλλιτέχνες ευχήθηκαν στον σκινιανό και όχι μόνο λαό, καλές γιορτές και έδωσαν απλόχερα τις ευχές τους για το 2021 ενώ τόνισαν πως τέτοιες προσπάθειες μέσα στις μέρες της καραντίνας,είναι απαραίτητες και αναγκαίες τόσο για τον απλό κόσμο όσο και για τους καλλιτέχνες που όλο αυτό τον καιρό στερούνται την επαφή με τη σκηνή και τη μαγεία των ζωντανών εμφανίσεων... 'Εστω και έτσι" είπε χαρακτηριστικά ο ΓΙώργος Γλυκοκόκαλος, "μας δίνεται η ευκαιρία να  έρθουμε σε επαφή με όλους τους φίλους μας"

Η Νάντυ Παπαμήτσου, μετά το τέλος της ζωντανής μουσικής διαδικτυακής παρέας, είπε χαρακτηριστικά:

"Οι δυσκολίες ήταν πολλές σε τεχνικό επίπεδο γιατί αυτό που τολμήσαμε να κάνουμε, έγινε για πρώτη φορά και δεν υπήρχε η γνώση. Σκοπός μου ήταν όλο αυτό να ήταν ένα συνεχόμενο δίωρο ζωντανό πρόγραμμα αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το καταφέρουμε.

Δεν πειράζει όμως. Θα σταθώ στην ιδέα που έγινε πράξη, στην προσπάθεια που τελικά μετράει. Έστω και με αυτές τις δυσκολίες, καταφέραμε να περάσουμε παρέα αυτό το απόγευμα της Παρασκευής, να γίνει ο Σκινιάς ένα μουσικό κέντρο για λίγη ώρα.

Θέλω να ευχαριστήσω έναν έναν καλλιτέχνη επαγγελματία και μη,που χθες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μου. 

Το Αρκαλοχώρι με τη συμμετοχή του Γλυκοκόκαλου και του Περογιαννάκη ήταν παρόν και δίπλα μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό... Η μουσική ενώνει (όχι ότι ήμασταν και ποτέ χωρισμένοι), αλλά οι καλλιτέχνες έχουν τη μουσική κοινό κώδικα και με αυτόν πορεύονται... η αγάπη τους για τη μουσική και την παιδεία γενικότερα, είναι ο καθοδηγητής τους και αυτό φάνηκε χθες. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τη Μαρία Ανδρεαδάκη που συνόδεψε την Αγάπη στο πιάνο, γιατί δεν  γνωριζόμαστε προσωπικά και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αμέσως και με μεγάλη χαρά. Τι να πω; Όλο αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Τώρα, επειδή πολλοί μας ρωτάνε αν θα το επαναλάβουμε, θα πω ΝΑΙ. Μετά τις γιορτές θα το οργανώσουμε εκ νέου με τη βοήθεια ανθρώπων που έχουν το "Know how" για να μπορέσει όλο το πρόγραμμα να είναι συνεχόμενο σε πρώτη φάση και αφετέρου να έχουμε καλύτερο ήχο!

Εύχομαι καλή χρονιά πρώτα στους χωριανούς μας, που αγκάλιασαν την προσπάθεια και μου έστειλαν τόσο όμορφα και συγκινητικά μηνύματα και βέβαια στην Ελλάδα μου, τη χώρα μου, το έθνος μου... καλή χρονιά, υγεία, χαρές και καλή λευτεριά σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα!"

 

Γιώργος Γλυκοκοκαλος

https://www.facebook.com/nanti.papamitsou/videos/10224385319437614

 

Αγάπη Παπαμήτσου

https://www.facebook.com/nanti.papamitsou/videos/10224384693541967

https://www.facebook.com/nanti.papamitsou/videos/10224384866906301

 

Παναγιώτης Περογιαννάκης

https://www.facebook.com/nanti.papamitsou/videos/10224385141473165

 

Ηρακλής Ζαμπουλάκης

https://www.facebook.com/nanti.papamitsou/videos/10224385319437614