· 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ 2020: Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ 21 – 12 – 2020
Εν Δυνάμει Αφύπνιση
Η ετήσια διαδικασία αύξησης του σκότους που έχει αρχίσει από την Φθινοπωρινή Ισημερία ,θα ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου. Η Γη μας, θα περάσει από το Αφήλιο της στον Τροπικό του Αιγόκερω, όπου στις 12: 02’:12’’ μ.μ, ώρα Αθήνας, ο Ήλιος θα βρεθεί στην μηδενική μοίρα του Ζωδίου.
Για τους προγόνους μας η εποχή αυτή σηματοδοτούσε την αναχώρηση από το Μαντείο των Δελφών του Απόλλωνος με προορισμό την χώρα των Υπερβορείων και την παραχώρηση της θέσης του στον ετεροθαλή αδελφό του Διόνυσο. Η Ορφική παράδοση τοποθετούσε στην ίδια εποχή την γέννηση του Διονύσου Ζαγρέα, ο οποίος διαμελίστηκε σε επτά κομμάτια από τους Τιτάνες, οι οποίοι είχαν προλάβει να καταναλώσουν μέρος από την σάρκα του, πριν ο Δίας τους κατακεραυνώσει και τους μετατρέψει σε στάχτη. Από αυτήν την στάχτη προήλθαν οι μετέπειτα άνθρωποι.
Η Ιερή Ελληνική Μυθιστορία μας έχει κληροδοτήσει Συμπαντικούς κωδικούς που περιγράφουν το αέναο κυνήγι της ψυχής μας για την φώτιση. Το άφθαρτο κομμάτι που φέρει μέσα της από τον Διόνυσο Ζαγρέα, και το φθαρτό πέρασμα της από την πολλαπλότητα της ύλης, το οποίο είναι μέρος της τιτανικής μας φύσης, συνιστούν την Νομοτελειακή μας οντότητα. Αυτήν θα κληθούμε να υπερασπιστούμε τα επόμενα χρόνια, όταν πια διαλυθεί ο σκοταδισμός της απόκρυψης ή παραπληροφόρησης των προηγούμενων αιώνων.
Ο Αστρολογικός χάρτης του φετινού ηλιοστασίου έχει Ωροσκόπο στις 21 μοίρες και 18 λεπτά των Ιχθύων με τον Ποσειδώνα και την Σελήνη σε πολύ κοντινή απόσταση, 18 και 23 μοίρες αντίστοιχα , εκατέρωθεν του Ωροσκόπου. Το σημείο δηλαδή που μας φέρνει σε άμεση επαφή με το περιβάλλον και ορίζει το πλαίσιο με το οποίο θα εκδηλωθούν όλες οι ενέργειες των υπόλοιπων στοιχείων του χάρτη θα βρεθεί σε πελάγη συναισθηματικών παλιρροιών. Είναι σχεδόν βέβαιο πως ανοίγεται μία περίοδος μπροστά μας, μέχρι την Εαρινή ισημερία του 21’, που η έννοια αντικειμενική πραγματικότητα θα περάσει από συμπληγάδες και θα τραυματιστεί. Άλλο πράγμα θα βιώνουμε ιδίοις όμμασι και άλλο θα ακούμε πως συμβαίνει. Για άλλη μία φορά το μήνυμα είναι πως αυτά που θα διαδραματίζονται και θα φαίνονται ως πραγματικά, δεν θα έχουν καμία σχέση με την αλήθεια, ή έστω, θα έχουν απλώς μία επιφανειακή σχέση μαζί της. Όποιοι καταφέρουν να αντισταθούν στα κελεύσματα της συναισθηματικής χειραγώγησης, θα καταλάβουν εν ευθέτω χρόνο πόσο ακατάλληλη προς ‘’βρώσιν’’ είναι η έξωθεν μαρτυρία γενικά. Σε αυτό συντελεί και η σύνοδος του Ερμού με τον Ήλιο, κάτι που δεν είναι σπάνιο, μόνο που σε αυτόν τον χάρτη αποκτά διαφορετική βαρύτητα. Η αντικειμενικότητα και ουδετερότητα που χαρακτηρίζει την ενέργεια του Ερμού, εδώ δεν θα λειτουργήσει. Αντίθετα, οι εκπρόσωποι του συστήματος, είτε λόγω ιδιότητας είτε λόγω αναγνωρισιμότητας, θα μεροληπτούν στην καλύτερη περίπτωση. Είναι αναγκαίο να συνειδητοποιήσουμε πια, εδώ στην Ελλάδα τουλάχιστον, με αυτόν τον Ωροσκόπο , πως η αλήθεια δεν βρίσκεται κάπου εκεί έξω. Είναι καιρός να αντιληφθούμε πως η ίδια η λέξη μας δίνει όλο το νόημα της ιδιότητας της. Ποτέ! η αλήθεια δεν έρχονταν από κέντρα εξουσίας, ή απλώς ως μία πληροφορία, ή μία γνώμη. Το αντίθετο ακριβώς, όταν είχε τέτοιες προελεύσεις δεν ήταν αλήθεια, ήταν πάντα κατασκευασμένη ψευδαίσθηση. Η νεότερη ιστορία του τόπου μας το διαβεβαιώνει.
Η παλίρροια και η άμπωτης των συναισθηματικών αναταράξεων που θα αντιμετωπίσουμε, αποτυπώνονται γλαφυρότατα στον χάρτη του Χειμερινού ηλιοστασίου. Δεν θα αποφύγουμε τις απογοητεύσεις, τις ανασφάλειες, τις θυμαπάτες, και τους φόβους που θα φαντάζουν υπαρκτοί. Οι εξαπατήσεις που σκοπό έχουν να ταράξουν και να θορυβήσουν τον εσώτερο εαυτό μας, θα έχουν ακριβώς αυτόν τον στόχο, το μέρος του εαυτού μας που είναι το μόνο αρμόδιο για την σύνδεση της ύπαρξης μας με την ροή των γεγονότων γύρω μας, με το παρελθόν και το μέλλον. Φαίνεται τελικά, για όποιον μπορέσει να το αντιληφθεί, πως αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση των καιρών που διανύουμε.
Το εξάγωνο ακριβείας Σελήνης - Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και τον ενδέκατο οίκο δείχνει τις προθέσεις του πολιτικού συστήματος, που είναι πλέον ηλίου φαεινότερον πως είναι κάθε άλλο παρά ειλικρινείς ή αθώες. Η χειραγώγηση και η διαφθορά θα φτάσουν πια σε πανεπιστημιακά επίπεδα. Και αν για κάποιους αυτό δεν τους είναι τόσο ξεκάθαρο, τους έχω νέα. Το ίδιο διάστημα και στον ίδιο οίκο πραγματοποιείται η πολυπόθητη σύνοδος των μεγάλων δασκάλων του πλανητικού μας συστήματος. Την ίδια ημέρα, λίγες ώρες αργότερα από την είσοδο του Ηλίου στο Αιγόκερω, ο Δίας θα συναντήσει τον Κρόνο στην μηδενική μοίρα του Υδροχόου με ακρίβεια λεπτών, εγκαινιάζοντας έτσι μια μακρά περίοδο συνοδικών κύκλων στα Αέρινα Ζώδια. Η συνάντησή τους σε αυτό το στοιχείο είχε γίνει τον 13ο αιώνα μετά χριστιανικής χρονολόγησης. Από εδώ και πέρα και για τα επόμενα 180 χρόνια, κάθε 20 έτη θα συναντιούνται στα ζώδια του Αέρα και αυτό θα σηματοδοτήσει μια σημαντική αλλαγή των ενεργειών που η ανθρωπότητα θα βιώσει, προετοιμάζοντας την για την είσοδο της στην εποχή του Υδροχόου. Περιμένουμε πολλά από αυτές τις Αστρολογικές συγκυρίες, που θα μας δώσουν σταδιακά το στίγμα τους όσο προχωράμε σε αυτές τις νέες Συμπαντικές δονήσεις. Δεν θα ήταν υπερβολή να σκεφτούμε πως τα επιστημονικής φαντασίας σενάρια άλλων εποχών, θα μας απασχολήσουν αντικειμενικά.
Προσωπικά δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο το γεγονός πως οι δύο αυτοί πλανήτες βρέθηκαν δίπλα ο ένας στον άλλο στην τελευταία μοίρα του Αιγόκερω, ενώ τον προηγούμενο καιρό είχαν συναντηθεί με τον Πλούτωνα, δίνοντας μας πικρή γεύση από την ανωριμότητα των εκάστοτε εξουσιών σε όλα τα επίπεδα, για να μην πω κάτι χειρότερο. Οι κλυδωνισμοί που υπέστησαν οι κοινωνικές δομές εξαιτίας της αδυναμίας των ιθυνόντων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και ο αλόγιστος τρόπος ζωής όλων μας, φανέρωσαν την κίβδηλη εικόνα που είχαν προσπαθήσει τα προηγούμενα χρόνια να κρύψουν. Η ‘’φτώχια’’ των ανθρώπινων αξιών φανερώθηκε απροκάλυπτα και χωρίς τον καλλωπισμό της επίπλαστης ευημερίας που συντηρούσε τους ανθρώπους σε ένα ατέρμονο κυνήγι ικανοποίησης μόνο των υλικών, επίσης επίπλαστων αναγκών. Το καμπανάκι της αναπόφευκτης κατάβασης στα βάθη των πιο σκοτεινών πλευρών της ύπαρξης μας είχε ήδη ηχήσει εδώ και πολλά χρόνια πριν, όμως αυτή η συνάντηση ενεργειακών μεγατόνων στον Αιγόκερω έδωσε την χαριστική βολή.
Από εδώ και πέρα και για ένα ικανό χρονικό διάστημα θα επικρατήσει τόσο φανερά η ρήξη και η σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα. Το παράλογο με το λογικό, το όραμα με την αμείλικτη πραγματικότητα, ο ιδεαλισμός με τον κυνισμό, το προσωπικό θα κοντραριστεί με το συλλογικό χωρίς να φαίνεται πως θα καταφέρουμε να βγάλουμε άκρη. Και αυτό γιατί οι Ψυχές που έχουν θυμηθεί μέχρι σήμερα την καταγωγή τους, δεν θα δεχτούν την ισοπέδωση και την «σαλαμοποίηση» που θα προσπαθήσουν να επιβάλουν παντοιοτρόπως σε όλους και για όλα οι εκπρόσωποι της νέας τάξης πραγμάτων. Θα ήταν ξεκαρδιστικό αστείο αν δεν ήταν τόσο διεστραμμένα κακόβουλο, το ότι υπάρχουν σε θέσεις εξουσίας αυτοί που ακολουθούν ακόμα το απαρχαιωμένο πια σχέδιο, «δημιουργώ το χάος, για να επιβάλω την δική μου τάξη». Οι ανόητοι που νομίζουν πως η Συμπαντική Νομοτέλεια δεν τους αφορά, ή πως δεν τους ‘’χρησιμοποιεί’’ για το θείο έργο της εξέλιξης, θα εκπλαγούν δυσάρεστα.
Η διαδικασία του ξεκαθαρίσματος άρχισε εμφανώς από την περασμένη Εαρινή ισημερία. Και δεν θα σταματήσει αν ο κάθε ένας από εμάς δεν πάρει θέση. Το τετράγωνο Άρη – Πλούτωνα θα δημιουργήσει συνθήκες έντονων αντιπαραθέσεων. Οι συγκρούσεις άλλωστε ήταν πάντα για την ανθρωπότητα η τελική πράξη του δράματος στην εξελικτική της πορεία. Αυτή η όψη και οι πλανήτες που την σχηματίζουν, χρειάζονται γερά νεύρα και αντοχή για να μην μας καταπιούν οι ενέργειες τους, πράγμα πολύ πιθανό, καθώς ο γητευτής Πλούτωνας είναι μαέστρος στο να μαγνητίζει και να καταστρέφει εκ των έσω. Αυτοί που θα συνειδητοποιήσουν πως έχουν την ευκαιρία να χειριστούν το ‘’νυστέρι’’ της αυτογνωσίας και όχι το ‘’δίκαννο του Θόδωρου’’, θα προχωρήσουν συνετά και με αξιοπρέπεια. Οι υπόλοιποι θα έχουν δυσάρεστες παρενέργειες που δύσκολα θα αποκατασταθούν.
Η γιορτή του Φωτός έχει ξεκινήσει για όλους μας πάνω σε αυτόν το πλανήτη. Είναι ο άξονας Υδροχόου – Λέοντα που θα επηρεάζει πια τα πράγματα.
Η άκριτη ομαδοποίηση, ή ακόμα χειρότερα, η συντεχνιακή ένωση με μοναδικό κριτήριο το υλικό συμφέρον και την κοινωνική προβολή, κάτω από μία ‘’ομπρέλα’’ ενός οποιουδήποτε …ισμού, χωρίς πρώτα να έχει γίνει η ταυτοποίηση της γνησιότητας του συμμετέχοντα, δεν θα προχωρήσει κανέναν παρακάτω. Η παραπλάνηση λειτουργεί για όλους και αν οι καιροσκόποι νομίζουν πως θα βγουν καθαροί όπως στις άλλες εποχές, θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Η περίοδος των ‘’μαϊμού προϊόντων’’, το ‘’δηλώνω και δεν αποδεικνύω’’, θα παρέλθει ανεπίστρεπτη. Θα αναγκαστούμε να θυμηθούμε την έννοια της Αρετής που ήταν η προμετωπίδα όλων των πραγματικών πολιτισμών του παρελθόντος πάνω στην Γαία μας. Γιατί όποιος νομίζει πως στα χρόνια μας έχουμε πολιτισμό, επειδή ‘’μπορούμε’’ και δημιουργούμε εμβόλια με ταχύτητα αστρονομική, μάλλον τον έχει τυφλώσει ανεπανόρθωτα ο Ποσειδώνας και φορά τα ρόζ γυαλιά αρνούμενος να δει την σκληρή πραγματικότητα.
Ο Ιανουάριος του 21’ θα μας δώσει μια καλή γεύση από τα προαναφερθέντα όταν ο Άρης – Ουρανός από τον Ταύρο, θα κάνουν όψη τετραγώνου με τον Δία – Κρόνο από τον Υδροχόο. Ίσως μερικοί, ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως ο Ουρανός σε αυτό το Ζώδιο ήρθε να αποκαλύψει, μεταξύ άλλων, την ανυπαρξία των ουσιαστικών αξιών για των άνθρωπο. Εκείνων ακριβώς των αξιών που αν δεν τις έχει στοιχειοθετήσει κανείς, δεν του πρέπει να ονομάζει τον εαυτό του άνθρωπο. Θεωρώ πως ο Ουρανός στον Ταύρο θα λειτουργήσει ως Λυδία Λίθος για το ποιό είναι καλό και αγαθό και ποιό είναι εκείνο που το προσποιείται.
Το Συμπαντικό ‘’σκηνικό’’ είναι έτσι στημένο πια, για να ξεκαθαρίσει την ήρα από το σιτάρι. Ακούγεται σκληρό και απάνθρωπο αλλά είναι η μόνη πρέπουσα διαδικασία απέναντι σε μία Ανθρωπότητα που ετοιμάζεται να διαβεί τον Ρουβίκωνα της μεγάλης Αφύπνισης.
πηγή: Algol Medusa