· 

Ελαιόλαδο: Πόσο ποιοτικό είναι το λάδι που παράγει το Ηράκλειο

Από 2,50 έως και 2.70 ευρώ το κιλό κυμάνθηκαν οι τιμές για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της φετινής περιόδου. Τιμές διόλου ικανοποιητικές για το φετινό ελαιόλαδο το οποίο είναι πραγματικά εξαιρετικό!

Υπάρχουν περιοχές στο Νομό Ηρακλείου, όπου η αναλογία κιλού ελιάς και παραγόμενου προϊόντος είναι εξαιρετική. όπως για παράδειγμα στις Ασίτες. Είναι όμως πραγματικά δυσάρεστο - τη στιγμή που βρισκόμαστε στα μέσα της ελαιοσυγκομιδής και εν μέσω καραντίνας - να βλέπουν οι ελαιοπαραγωγοί αυτές τις τιμές

Μιλάμε για μια περίοδο, τη φετινή, η οποία χαρακτηρίζεται από το ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας (τουλάχιστον με βάση τα λάδια που έχουν παραχθεί ως σήμερα), αλλά και από τα προβλήματα που προκαλεί ο κορωνοϊός, η κακοκαιρία και αισίως το lockdown στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Αυτό που τονίζεται από αγροτικούς παράγοντες είναι πως οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην κόβουν το ελαιόλαδο σε αυτές τις τιμές, ευελπιστώντας οτι το «χρηματιστήριο του λαδιού» θα φέρει στο μέλλον καλύτερες τιμές.

Μόνο όσο εχουν ανάγκη

Αυτό που τονίζεται είναι οι ελαιοπαραγωγοί καλό είναι να «κόβουν» στα ελαιουργεία μόνο όσο λάδι έχουν ανάγκη να πουλήσουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν κάποια ρευστότητα.
Στην Κρήτη, η μέση τιμή στο νησί που ανέρχεται στα 2,55 ευρώ το κιλό και αυτό που επισημαίνεται ειναι λίγη υπομονή, καθώς είναι ιδιαίτερα πιθανό οι τιμές να αυξηθούν στο μέλλον, αν υπάρξει ειδικά κάποια αυτοσυγκράτηση