ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ

www.newshub.gr

 

Χωρίς νερό μένουν ακόμη και για μέρες οι αγρότες των περιοχών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες για την κατασκευή του νέου αεροδρομιου, καθώς καταγράφονται πολλές ζημιές στο δίκτυο άρδευσης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Μερκουλίδης, μιλώντας στο newshub.gr, επιβεβαίωσε το πρόβλημα και το μέγεθος του, το οποίο έχει φέρει τα δικαιολογημένα παράπονα των δημοτών!

Όπως αναφέρει στη σύμβαση παραχώρησης από το Ελληνικό Δημόσιο προς την ΤΕΡΝΑ δεν είχαν προβλεφθεί τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης που είναι υπογεια εκεί. Με το που ξεκίνησαν όμως οι εργασίες και ειδικά με το έργο που γίνεται για να συνδεθεί με το οδικό δίκτυο (Ηράκλειο - Μάρθα- Αρκαλοχώρι) μεσα από την κατασκευή ενός κόμβου στο ύψος των σφαγείων και τη νέα διάνοιξη που θα πηγαινει προς αεροδρόμιο, εχουν παρουσιαστεί τα προβληματα αυτά.

«Το έργο περνάει ακριβώς μέσα απο τα δίκτυα και της ύδρευσης και της άρδευσης. Ετσι σε καθημερινή βάση έχουμε αρκετες ζημιές. Το καλο είναι ότι μετα τη διαμαρτυρία μας ως Δήμος, η εταιρεία υποχρεώθηκε και έκανε μελέτη για την κατασκευή νέων δικτύων.

Παράλληλα με το δρόμο, απο τον νέο κόμβο προς αεροδρομιο, δεξιά και αριστερά του κεντρικού δρόμου θα φτιαχτουν δύο παράλληλοι δρόμοι που εκει θα κατασεκυαστούν δύο παράλληλα επιφανειακα δίκτυα και όταν ολοκληρωθεί η κεντρική οδός και οι δύο παράλληλοι δρόμοι, τα δίκτυα αυτά θα υπογειοποιηθουν.

Αυτή είναι η συμφωνία με την ΤΕΡΝΑ», σημειώνει ο κ. Μερκουλίδης. 


Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας πως: «καθημερινά όμως είναι αλήθεια ότι έχουμε ζημιές στο υπαρχον δίκτυο, τις οποίες επισκευάζουμε άμεσα. Όμως παρόλα αυτά υπαρχουν περιπτώσεις που μπορεί το νερό να διακοπεί για μια ή και παραπάνω μέρες για να φτιαχτεί.

Είμαστε όμως σε συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ για αυτό το θέμα. Αυτό που ζητάμε από τους δημότες είναι κατανόηση για ένα θέμα που τουλάχιστον για 15 μέρες θα υφίσταται. Εμείς ως Δημοτική Αρχή, κάνουμε ό,τι μπορούμε από την πλευρά μας για να είναι όσο πιο άμεση η επίλυση του».