· 

Προσλήψεις και…αφίξεις στην ΕΛ.ΑΣ. από την Αθήνα για Μυλοπόταμο και Μεσαρά

Χωρίς να γνωρίζει ακόμη τις ακριβείς ημερομηνίες, αλλά και τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. για τον Ορεινό Μυλοπόταμο, αυτό που μπορεί να πει με βεβαιότητα είναι ότι η δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για ενίσχυση της Αστυνομίας στην περιοχή και νέου στρατηγικό πλαίσιο δράσης, θα γίνει πράξη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης στη διάρκεια της επίσκεψης του στο Ηράκλειο, δεσμεύτηκε, όχι μόνο για την εφαρμογή ενός νέου σχεδίου δράσης στο Μυλοπόταμο, αλλά και για ενίσχυση της παρουσίας των αστυνομικών στην περιοχή.

Κάτι που σημαίνει πως - όπως αναφέρουν κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. - η έλευση των ΕΚΑΜ από την Αθήνα, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Μιλάμε για άρτια εκπαιδευμένους άνδρες, οι οποίοι έχουν κατέβει ξανά στην Κρήτη σε κρίσιμες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα στην υπόθεση Λεμπιδάκη ή παλαιότερα την υπόθεση Σελιανάκη.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία για την πρόσληψη προσωπικού (γίνεται λόγος για 50 άτομα που θα επανδρώσουν τις υπάρχουσες υπηρεσίες), αλλά και για την κάθοδο ανδρών της ΕΚΑΜ από την Αθήνα, προκειμένου να σφίξει ο κλοιός γύρω από συγκεκριμένες περιοχές, τόσο του ορεινού Μυλοποτάμου, όσο και αλλού.

Προσλήψεις και… αφίξεις που θα γίνουν για να στελεχωθούν οι ήδη ικανές αστυνομικές Υπηρεσίες που θα διαθέτει το νησί, όπως είναι η Ο.Ε.Α. (Ομάδα Άμεσης Αποκατάστασης) που είναι εφάμιλλη και απαρτίζεται και από πρώην αστυνομικούς των ΕΚΑΜ.